scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

All DaY Reggae Vol.6


Το cAfe Υπογλυκαιμίες και η Κοιν.Σ.Επ. Ανοιχτός Κήπος στηρίζοντας την εγχώρια reggae σκηνή, διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά το ALL DaY REGGAE Festival στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.
Μια γιορτή που έχει πλέον καθιερωθεί στο μυαλό και τις καρδιές όλων και μας προσφέρει μια μέρα γεμάτη ρυθμό, τζαμαϊκανές μουσικές, άφθονη παγωμένη μπύρα και δροσερά κοκτέιλ. Ανοίγουμε τη καρδιά μας στο καλοκαίρι, μέσα στο μεγαλύτερο πάρκο της Αττικής, μακριά από τους ήχους της πόλης.

Περισσότερες από 12 ώρες reggae vibes με… θεατρικό παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους, workshops, selectrors for the sunset, live band's & after live party!

Live Bands:
* BLEND MISHKIN & ROOTS EVOLUTION
* FUNDRACAR
* JAMMAROOTS FULL BAND
* KILIMANJARO
* STAVRO DADOUSH & LOS TIGAINOS
* ROAD DUCK
After Live Party:
* ANNA MYSTIC
Selectors:
* RAGGAPRINCES
* RANKIN JOHNNY
* DREAD POWER
* IOSIF VANGER (kosmos FM)
* PIRANHAS
Special Guest:
* BATALA ATENAS
Workshops:
* ANASA CULTURAL CENTER
* ΠANGEA WORLD MUSIC CENTER
* PANDORA ATHENS STEELDRUM
* ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από τις 12:00' το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια σχετικά με τα Workshops:

* ANASA CULTURAL CENTER
Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA είναι μια Μη Κερδοσκοπική και Μη-Κυβερνητική Οργάνωση που εργάζεται για την εξάλειψη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των διακρίσεων, την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των λαών, και την ενδυνάμωση και ένταξη, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, των νέων Αφρικανικής καταγωγής που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε ήρθαν ως μετανάστες ή πρόσφυγες.
Η λέξη «anasa» στα σουαχίλι σημαίνει «χαρά της ζωής», κι αυτή την χαρά της ζωής προσφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA προωθώντας τις αφρικάνικες τέχνες (μουσική, χορός, τραγούδι, λογοτεχνία, αφήγηση, θέατρο, ζωγραφική και γαστρονομία) και υλοποιώντας παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις αλληλεγγύης.
Το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 και απέκτησε νομική μορφή ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία το 2012 με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα.
Θα παρουσιάσουν ένα Workshop παιξίματος Αφρικανικων κρουστών & Body Percussion 1 ώρας και 30 λεπτών, ανοιχτό για όλους όσους έχουν ή θέλουν να βάλουν τον ρυθμό μέσα τους!

Η βάση των δυτικοαφρικάνικων κρουστών είναι η πολυρυθμία, η σύνθεση τριών ή περισσότερων ρυθμικών μοτίβων που απαρτίζουν έναν ρυθμό. Στο εργαστήριο αυτό ερχόμαστε σε επαφή με τη δυναμική και θεραπευτική ιδιότητα της πολυρυθμίας μέσα από αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς, εμπλέκοντας τη φωνή και το σώμα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε την έννοια ’’προφορική παράδοση ‘’ δημιουργώντας μια ολιστική βιωματική εμπειρία που προάγει την έκφραση και το ομαδικό πνεύμα. Τα όργανα που μαθαίνουμε είναι το djembe και τα dundun.

Το Body Percussion είναι μια αφρο-αμερικάνικη τέχνη που συνδυάζει το χορό με τη μουσική! Στο κέντρο του είναι ο ρυθμός, το βασικότερο συστατικό της μουσικής και του χορού, αλλά και οι ήχοι που μπορούμε να παράγουμε με το σώμα μας και τη φωνή μας. Μέσα από ρυθμούς και μελωδίες από όλο τον κόσμο συντονιζόμαστε ομαδικά και βιώνουμε σωματικά πώς κίνηση και ήχος γίνονται ένα. Στο Body Percussion μελετάμε παράλληλα το τραγούδι, το ρυθμό και το χορό και εξερευνούμε τις παραδόσεις των πρώτων Αφρικανών στην Αμερική. Είναι η πιο παλιά και παράλληλα ολοκαίνουρια τέχνη!
http://www.anasa.org.gr/

*ΠANGEA WORLD MUSIC CENTER
Το Πangea World Music Center, είναι ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό κέντρο για την προαγωγή και τη διάδοση στην Ελλάδα διαφόρων μορφών τέχνης από όλο τον κόσμο, αλλά και την προβολή του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου στο εξωτερικό. Τον Ιανουάριο του 2013 βάζοντας την αγάπη τους για την μουσική, οι ιδρυτές της Πangea δημιούργησαν μια Αστική εταιρία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την προώθηση της διαφορετικότητας μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών & πολιτισμικών στοιχείων όπως αυτά πηγάζουν, μεταξύ άλλων, από τη μουσική, τον χορό και κάθε άλλη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, ανεξαρτήτου προέλευσης.

Μέσα από το Workshop αυτό θα γνωρίσουμε τα τύμπανα Μπατά, που είναι το κύριο τελετουργικό όργανο της Κουβανέζικης θρησκείας "Santeria" η οποία προέρχεται από την θρησκεία των Yoruba που ζουν στην δυτική Αφρική και κυρίως στη Νιγηρία. Tα Bata' διαθέτουν μια πλούσια παράδοση που περιλαμβάνει χορό, τραγούδι καθώς και μια ποικιλία ρυθμών.

Το workshop θα έχει διάρκεια 1 ώρα και θα γίνει από τον Σταύρο Νταντούς (MMUS ETHNOMUSICOLOGY), απόφοιτο του τμήματος Εθνομουσικολογίας του SOAS Univercity (School of Oriental and African Studies) του Λονδίνου και για 5 έτη μαθητή του ζωντανού θρύλου των BATA' Cristobal Larrinaga, μέλος των "Clave Y Guaguanco".
Πρόσφατα ο Σταύρος Νταντούς μετά από ένα μουσικό ταξίδι του στη Κούβα τo 2016, πήρε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα "Omo Aña" (μυημένου κρουστού) όπου παραβρέθηκε παίζοντας τα παραδοσιακά κρουστά Bata' σε αρκετές τελετές Santerias στην Αβάνα.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους, όσους θα ήθελαν να ανακαλύψουν κάποιους από τους ρυθμούς και τα τραγούδια των BATA, χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάποιος να έχει ξαναπαίξει το οποιοδήποτε όργανο.
http://www.pangeawmc.org/

* PANDORA ATHENS STEELDRUM
Η Παν-δώρα είναι ένα πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως κύριο σκοπό να προωθήσει το steel-pan στην Ελλάδα, μία από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν ακόμη υποκύψει στη γοητεία του…
Τo steel-pan (ή steel-drum) είναι ένα μοναδικό μελωδικό κρουστό, φτιαγμένο με βαρέλια πετρελαίου σε φτωχογειτονιές του Trinidad & Tobago στην Καραϊβική, στα μέσα του 20ου αιώνα.

Όλοι μπορούν να παίξουν μουσική με το steel-pan. Δεν χρειάζεται κανείς ούτε να γνωρίζει τις νότες, ούτε να επενδύσει πολλά χρήματα για να αγοράσει ένα όργανο. Αρκεί μόνο να θέλει να παίξει μουσική και να θέλει να ενταχθεί σε μία δυναμική ομάδα.

To workshop θα έχει διάρκεια δύο ώρες και το παρουσιάζει ο Ludovic Moreau που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Από το 2012 μένει μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική μουσική και τζαζ (κλαρινέτο και σαξόφωνο). Ασχολείται με το steel-pan 12 χρόνια, συμμετέχοντας σε steelbands στο Παρίσι, με ηχογραφήσεις CD και συναυλίες στη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νέα Υόρκη και βέβαια το Trinidad.
https://pan-dora.gr/


* ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
"Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια παιδαγωγική μέθοδος όπου τα παιδιά, ως παίκτες και ως θεατές, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.
Αξιοποιώντας τα ατομικά τους χαρακτηριστικά και τη φαντασία τους, επικοινωνούν και εκφράζονται δημιουργικά, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συλλογικότητας, βρίσκοντας τη χαρά.»
«Δες γύρω σου! Μυρίζεις την Άνοιξη; Άκου τα μυστικά που κρύβονται στο πάρκο!
Φύλλα, καρποί, σπόροι και άλλοι ταξιδιώτες συναντιούνται... Τί έχουν να μας πουν άραγε; Και τι ιστορίες ξεδιπλώνονται όταν όλοι τους βρεθούν μαζί;
Ένα παιχνίδι όπου υλικά και στοιχεία της φύσης ενεργοποιούν τις αισθήσεις και αποτελούν ερέθισμα για να ζωντανέψουν ιστορίες μέσα από θεατρικά δρώμενα των ίδιων των παιδιών.»

Θα πραγματοποιηθούν 2 εργαστήρια που θα έχουν διάρκεια 1 ώρα το καθένα
(ηλικίας 4-6 & 7-10 χρονών)
Εμψυχώτριες:
Ζήκου Ελισσάβετ, Κοκκίνου Φανή, Νάτση Ευγενία, Παναγάκη Μαρία-Ραφαέλα

Οι θέσεις στα workshops είναι περιορισμένες. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο e-mail ypoglykaimies@hol.gr για να πάρετε μέρος σε αυτά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.




cAfe ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΕΣ – Κοιν.Σ.Επ. “Ανοιχτός Κήπος”
Natura Shop
Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»
Ίλιον
Πληροφορίες: τηλ. 210-2387732
email: ypoglykaimies@hol.gr
fb: Υπογλυκαιμίες κΑφε

Χορηγοί επικοινωνίας:
ΕΡΤ - Kosmos 93,6 – Mousikesebeeries.gr

Powered by PRO-PARTY


Πρόσβαση στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

Από Αττική οδό:
Κόμβος 6 "Λεωφ. Φυλής" για την είσοδο Β του Πάρκου
Κόμβος 7 "Λεωφ. Δημοκρατίας" για τις εισόδους Α και Γ του Πάρκου

Από Εθνική οδό:
Κόμβος για Αγ. Αναργύρους, Ίλιον ("Τρεις Γέφυρες) για τις εισόδους Β, Α και Γ.

Με λεωφορείο:
Από Αθήνα προς Πάρκο:

Α) στάση 6η Χασιάς με:
Α12 (Μάρνη - Άνω Λιόσια - Φυλή)
B12 (Μάρνη - Άνω Λιόσια)

Β) στάση 1η Πολυκατοικιών με:
Α10 (Σταθμός Λαρίσης - Αχαρναί)
B10 (Σταθμός Λαρίσης - Αχαρναί)

Γ)Από Αγ. Παρασκευή και Πειραιά 421 & 420 αντίστοιχα. (στάση τέρμα)


**Αν θέλεις και εσύ να μπεις στον ρυθμό του All Day Reggae, να βοηθήσεις και να το ζήσεις από την αρχή της διοργάνωσης του, στείλε στο Facebook ή στο ypoglykaimies@hol.gr.
Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στο Bazaar.


fbevent